Logo no.boatexistence.com

Skal jeg bruke af eller mf?

Innholdsfortegnelse:

Skal jeg bruke af eller mf?
Skal jeg bruke af eller mf?

Video: Skal jeg bruke af eller mf?

Video: Skal jeg bruke af eller mf?
Video: How to Use Should in English - English Modal Verbs 2024, Kan
Anonim

AF-modus (autofokus) bør brukes i situasjoner der du vil at kameraet skal velge fokus for deg. MF-modus (manuell fokus) er bedre brukt når du trenger et veldig spesifikt fokuspunkt eller fotograferer i dårlig lys.

Skal objektivet mitt være på AF eller MF?

Manuell fokus (MF) er funksjonen for å la fotografen justere fokus manuelt i stedet for kameraet. Selv om autofokus (AF)-fotografering er mer typisk i digitale kameraer, er MF effektiv når fokusering er vanskelig med autofokus, for eksempel ved makrofotografering.

Hva er MF og AF?

AF, som står for Autofocus, bruker autofokuspunktet i kameraet for å hjelpe deg med å velge hvor du skal sette fokus. … MF står for manuell fokus, og i denne modusen har kameraet ikke kontroll over fokusinnstillingene. I stedet for å automatisk velge hvor du vil fokusere, har du nå ansvaret.

Hvilken AF-modus bør jeg bruke?

dynamisk AF-områdemodus, tenk på om motivet er i bevegelse eller ikke. Hvis du jobber med et statisk motiv, er enkeltpunkts AF-områdemodus best. Hver gang det er bevegelse innenfor rammen, bruk Dynamic AF Area Mode for å velge ditt første fokuspunkt og la kamerasporingen ta over!

Hva betyr AF og MF på Canon-objektiv?

På siden av objektivet ditt, se etter en bryter merket "AF - MF", som er forkortelse for henholdsvis Autofocus og Manual Focus. Når du er klar til å fotografere i MF-modus, bytter du objektivet til den innstillingen. … Justering av fokus må gjøres med fokusringen på objektivet.

Anbefalt: