Logo no.boatexistence.com

Hva er e r c p?

Innholdsfortegnelse:

Hva er e r c p?
Hva er e r c p?

Video: Hva er e r c p?

Video: Hva er e r c p?
Video: Normal Endoscopic Retrograde Cholangiopancreatography 2024, Kan
Anonim

Endoskopisk retrograd kolangiopankreatografi er en teknikk som kombinerer bruk av endoskopi og fluoroskopi for å diagnostisere og behandle visse problemer i galle- eller pankreaskanalsystemet. Det utføres først og fremst av svært dyktige og spesi altrente gastroenterologer.

Hva er en ERCP gjort for?

Endoskopisk retrograd kolangiopankreatografi, eller ERCP, er en prosedyre for å diagnostisere og behandle problemer i leveren, galleblæren, galleveiene og bukspyttkjertelen. Den kombinerer røntgenstråler og bruk av et endoskop - et langt, fleksibelt, opplyst rør.

Er ERCP en større operasjon?

Fordeler. En ERCP utføres primært for å rette opp et problem i gallegangene eller bukspyttkjertelen. Dette betyr at testen muliggjør spesifikk behandling. Hvis en gallestein blir funnet under undersøkelsen, kan den ofte fjernes, noe som eliminerer behovet for større operasjoner.

Er en ERCP smertefull?

ERCP utføres i et rom som inneholder røntgenutstyr. Du vil ligge på et spesielt bord under undersøkelsen, vanligvis på venstre side eller mage. Selv om mange bekymrer seg for ubehag fra endoskopien, de fleste tåler det godt og føler seg bra etterpå

Hva skjer etter ERCP-prosedyren?

Etter ERCP kan du forvente følgende:

  • Du vil oftest oppholde deg på sykehuset eller poliklinikken i 1 til 2 timer etter inngrepet, slik at sedasjonen eller narkosen kan avta. …
  • Du kan ha oppblåsthet eller kvalme i kort tid etter inngrepet.
  • Du kan ha sår hals i 1 til 2 dager.

Anbefalt: