Logo no.boatexistence.com

Når er kolostomi indisert?

Innholdsfortegnelse:

Når er kolostomi indisert?
Når er kolostomi indisert?

Video: Når er kolostomi indisert?

Video: Når er kolostomi indisert?
Video: Under What Conditions Would I Need a Colostomy? 2024, Juli
Anonim

En kolostomi må vanligvis dannes når det er et problem med et område av tykktarmen. Noen av de vanligste årsakene til å danne en kolostomi inkluderer: tarmkreft. Crohns sykdom - en tilstand som forårsaker betennelse i fordøyelsessystemet.

Hva er indikasjonene på kolostomi?

Avslutningsvis er Gangrenous sigmoid volvulus, tykktarmskreft og traumer de ledende indikasjonene for kolostomi. Tilstedeværende dødelighet og sykelighet er betydelig og er for det meste infeksjonsrelatert. Aggressiv gjenoppliving, tidlig rask operasjon og postoperativ tett oppfølging bør legges stor vekt på.

Når trenger du en kolostomi?

En kolostomi kan være nødvendig hvis du ikke kan føre avføring gjennom anus. Dette kan være et resultat av en sykdom, skade eller problem med fordøyelsessystemet. Du kan ha en kolostomi å behandle: tarmkreft.

Hvorfor skulle noen ha en kolostomipose?

En kolostomi er en operasjon der det lages en åpning fra tykktarmen ut gjennom magen. Dette hullet er kjent som en stomi. Stomien lar avføringen passere ut gjennom magen i stedet for å passere gjennom tarmen og endetarmen. Som et resultat har pasienten på seg en kolostomipose for å beskytte stomien og samle opp avføring.

Hvilken sykdom krever en kolostomipose?

Kolostomier - og resulterende kolostomiposer - brukes til å hjelpe pasienter som har problemer med tykktarmen. Sykdommer som kan føre til at en person får en kolostomi inkluderer tarmkreft, IBDs som Crohns og kolitt, og divertikulitt.

Anbefalt: