Logo no.boatexistence.com

Når kreves vannhammeravledere?

Innholdsfortegnelse:

Når kreves vannhammeravledere?
Når kreves vannhammeravledere?

Video: Når kreves vannhammeravledere?

Video: Når kreves vannhammeravledere?
Video: Why Water Hammer Arrestors Are SO Important | GOT2LEARN 2024, Juli
Anonim

Den generelle regelen er at vannhammerstoppere kreves på alle hurtigstengeventiler.

Når vil du bruke en vannhammerstopper?

Vannhammerstoppere brukes til å absorbere støtet når vann som strømmer i et rørsystem plutselig stopper på grunn av hurtigstengende stengeventiler, oppvaskmaskiner og klesvaskere. Denne handlingen beskytter mot irriterende og potensielt skadelige effekter av vannhammer.

Hvor skal en vannhammerstopper plasseres?

Nøyaktig hvor hammerstopperen skal plasseres vil avhenge av det faktiske røropplegget. De beste stedene er enten nær pumpen, isolasjons- eller tilbakeslagsventilen som stammer fra hammeren, eller på fjernere steder der røret endrer retning, for eksempel på toppen av et pumpestigerrør.

Når bør en hammerstopper installeres?

Vanligvis installerer vi vannhammerstopperen mellom stengeventilen og innkommende vannforsyningsledning - nær ventilen Eller vi må kanskje installere en vannhammerstopper på begge varme og kaldtvannsrørsystemer. Hvis det ikke fungerer for deg, mistenker jeg at vannhammerstopperen ikke var riktig dimensjonert.

Trenger jeg en vannhammerstopper med PEX?

Vannhammerstoppere kan monteres på PEX-rørleggerarbeid Hvis du noen gang hører en høy, bankende lyd inne i rørleggerarbeidet, er sjansen stor for at vannhammeren har skylden. Fenomenet er potensielt ødeleggende for rørene dine over tid og bør håndteres ved hjelp av en enhet kjent som en vannhammeravleder.

Anbefalt: