Logo no.boatexistence.com

Øker nakkefold svangerskapsalderen?

Innholdsfortegnelse:

Øker nakkefold svangerskapsalderen?
Øker nakkefold svangerskapsalderen?

Video: Øker nakkefold svangerskapsalderen?

Video: Øker nakkefold svangerskapsalderen?
Video: Fetal Growth Restriction (FGR, IUGR) | Types, Causes, TORCH Infections, Diagnosis, Treatment 2024, Kan
Anonim

De fleste studier har korrelert målingen med GA opptil 20 uker, 16 , 1520 med bare noen få studier ta opp målingen etter 20 uker. Alle disse studiene konkluderte med at tykkelsen av nakkefolden øker med GA

Øker nakkegjennomskinnelighet med svangerskapsalderen?

Resultater: Målinger av nakkegjennomskinnelighet varierte betydelig med svangerskapsalderen; denne variasjonen fulgte et fosterspesifikt mønster. I 94 % av tilfellene observerte vi en økning etterfulgt av en jevn nedgang i måling av nakkegjennomskinnelighet.

Hva betyr økt nakkefold?

Nakkefolden er en normal hudfold som sees bak på fosterhalsen under andre trimester av svangerskapet. Økt tykkelse på nakkefolden er en myk markør assosiert med flere føtale anomalier, og måles på en rutinemessig ultralyd i andre trimester.

Hvor vanlig er en tykk nakkefold?

I følge praksisbulletinen om føtal aneuploidiscreening publisert av American Congress of Obstetricians and Gynecologists, er det sannsynlige forholdet (LR) for fortykket nakkefold (TNF) 11 til 18,6.

Betyr en fortykket nakkefold alltid Downs syndrom?

Mange friske babyer har tykke nakkefolder. Men det er større sjanse for Downs syndrom eller andre kromosomtilstander når nakkefolden er tykk. Det kan også være større sjanse for sjeldne genetiske tilstander.

Anbefalt: