Logo no.boatexistence.com

Hvilken del definerer de gjenkjennelige lovbruddene?

Innholdsfortegnelse:

Hvilken del definerer de gjenkjennelige lovbruddene?
Hvilken del definerer de gjenkjennelige lovbruddene?

Video: Hvilken del definerer de gjenkjennelige lovbruddene?

Video: Hvilken del definerer de gjenkjennelige lovbruddene?
Video: Римское право в оккупированном СССР. Современное рабство 2024, Kan
Anonim

P. C., erkjennelig lovbrudd er omt alt under seksjon 154. Seksjon 2(c) i Kr. P. C. definerer det som et lovbrudd der politimannen kan arrestere den dømte uten en arrestordre og kan starte etterforskning uten rettslig tillatelse.

Hvilke er gjenkjennelige lovbrudd?

De erkjennelige lovbruddene er av alvorlig natur, for eksempel voldtekt, mord, medgiftsdød, kidnapping, tyveri, kriminelt tillitsbrudd, å føre eller forsøke å føre krig eller medvirke til å føre krig krig mot regjeringen i India. I denne typen lovbrudd kan en politimann arrestere umiddelbart når lovbruddet er begått.

Hva er seksjon 154 i CrPC?

(1) Hver informasjon knyttet til begåelsen av en erkjennelig lovovertredelse, dersom den gis muntlig til en offiser med ansvar for en politistasjon, skal reduseres til skriftlig av ham eller under hans ledelse, og bli lest Over til informanten; og all slik informasjon, enten gitt skriftlig eller redusert til skriftlig som nevnt foran, …

Hvordan avgjør du om et lovbrudd er gjenkjennelig eller ikke?

Gjenkjennelige lovbrudd er de der politiet kan arrestere uten noen arrestordre. Disse er mer alvorlige. Ikke-gjenkjennelige lovbrudd er derimot lovbrudd som en politimann ikke har myndighet til å arrestere for, med mindre med en arrestordre.

Hva er paragraf 41 i straffeloven?

Så hva er egentlig paragraf 41 i CrPc? Seksjonen 41 gir en politimann makt til å arrestere en person uten ordre fra en sorenskriver og uten en arrestordre. Denne makten er gitt for det som kalles ' gjenkjennelige lovbrudd'.

Anbefalt: