Logo no.boatexistence.com

Hvordan fungerer et kjølesystem?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan fungerer et kjølesystem?
Hvordan fungerer et kjølesystem?

Video: Hvordan fungerer et kjølesystem?

Video: Hvordan fungerer et kjølesystem?
Video: Kjølesystem og væske på steroider 2024, Juli
Anonim

Kjølemediet strømmer inn i kompressoren hvor det komprimeres og settes under trykk. På dette tidspunktet er kjølemediet en varm gass. Kuldemediet skyves deretter til kondensatoren som gjør dampen til væske og absorberer noe av varmen. … Når gassen kjøler ned lasten, absorberer den varmen som gjør den til en gass.

Hva er det grunnleggende prinsippet for kjølesystem?

Absorpsjonen av mengden varme som er nødvendig for endring av tilstand fra en væske til en damp ved fordampning, og frigjøring av den mengden varme som er nødvendig for endring av tilstand fra en dampbakside til væsken ved kondensering er hovedprinsippene for kjøleprosessen, eller syklusen.

Hvordan strømmer kjølemediet gjennom systemet?

Kjødemediet strømmer gjennom kompressoren, noe som øker trykket i kjølemediet. … Varmen som avgis er det som gjør kondensatoren "varm å ta på." Etter kondensatoren går kjølemediet gjennom ekspansjonsventilen, hvor det opplever et trykkfall. Til slutt går kjølemediet til fordamperen.

Hva er de fire stadiene i kjøling?

De 4 hovedkomponentene for kjølesyklus

  • Kompressoren.
  • Kondensatoren.
  • Utvidelsesenheten.
  • Fordamperen.

Hvordan fungerer en kompressor i et kjølesystem?

Kompressoren mottar lavtrykksgass fra fordamperen og konverterer den til høytrykksgass gjennom kompresjon, som navnet sier. Når gassen komprimeres, stiger temperaturen. Den varme kjølegassen strømmer deretter til kondensatoren.… Når kjølemediet strømmer gjennom denne varmeveksleren, kondenserer det til en varm væske.

Anbefalt: