Logo no.boatexistence.com

Hva er dekompressiv hemikraniektomi?

Innholdsfortegnelse:

Hva er dekompressiv hemikraniektomi?
Hva er dekompressiv hemikraniektomi?

Video: Hva er dekompressiv hemikraniektomi?

Video: Hva er dekompressiv hemikraniektomi?
Video: What is spinal decompression? 2024, Juli
Anonim

Dekompressiv kraniektomi er en nevrokirurgisk prosedyre der en del av hodeskallen fjernes for å la et hovne hjernerom utvide seg uten å bli klemt. Det utføres på ofre for traumatisk hjerneskade, hjerneslag, Chiari-malformasjon og andre tilstander forbundet med økt intrakranielt trykk.

Hvorfor utføres dekompressiv kraniotomi?

En kraniektomi utføres vanligvis etter en traumatisk hjerneskade. Det er også gjort for å behandle tilstander som får hjernen din til å hovne opp eller blø. Denne operasjonen fungerer ofte som et livreddende nødstiltak. Når det er gjort for å lindre hevelse, kalles det en dekompressiv kraniektomi (DC).

Hvordan utføres en dekompressiv kraniotomi?

Dekompressiv kraniektomi-prosedyre

Operasjonen er utført under generell anestesi, noe som betyr at personen vil sove, ikke føle prosedyren og ikke ha noe minne av operasjonen. En kraniektomi begynner med et kutt i hodebunnen. Kirurgen skreller tilbake huden og vevet under den for å avsløre hodeskallen.

Når utføres en dekompressiv kraniektomi?

Hos slagpasienter støtter bevis for at tidlig dekompresjon utført innen 24 timer eller før kliniske tegn på herniering kan forbedre generell dødelighet og funksjonelle utfall.

Hvor lang tid tar en dekompressiv kraniotomi?

Hva skjer under operasjonen? Avhengig av det underliggende problemet som behandles, kan operasjonen ta 3 til 5 timer eller lenger. Du vil legge deg på operasjonsbordet og få generell anestesi.

Anbefalt: