Hva betyr proneural?

Innholdsfortegnelse:

Hva betyr proneural?
Hva betyr proneural?

Video: Hva betyr proneural?

Video: Hva betyr proneural?
Video: Inside with Brett Hawke: Lenny Krayzelburg 2024, Oktober
Anonim

Proneurale gener koder for transkripsjonsfaktorer av den grunnleggende helix-loop-helix-klassen som er ansvarlige for utviklingen av nevroektodermale stamceller. Proneurale gener har flere funksjoner i nevral utvikling.

Hva er proneurale celler?

Proneurale gener uttrykkes først i neuroepitelceller som allerede er spesifisert for en nevrale skjebne og er selvfornyende. Proneural aktivitet resulterer i generering og delaminering av stamceller som er begrenset til den nevronale skjebnen og har et begrenset mitotisk potensial.

Hva er nevrogene gener?

Abstrakt. De nevrogene genene til Delta-Notch-signalveien medierer lateral hemming - en mekanisme som kontrollerer celleforpliktelse i mange vev og tjener i det utviklende nervesystemet for å skille ut celler for en nevrale skjebne.

Hva er proneur alt glioblastom?

Proneur alt glioblastom er vanlig hos unge voksne, tilsvarer den sekundære glioblastomsubtypen, har nevronal differensiering, og er assosiert med bedre resultat. Er karakterisert ved IDH/TP53-mutasjoner/positivitet for glioma-CpG-øymetylatorfenotypen (G-CIMP) og normal EGFR/PTEN/Notch-signalering.

Hva er undertypene av glioblastom?

De fire GBM molekylære subtypene er proneural, neural, classical og mesenchymal.

Anbefalt: