Logo no.boatexistence.com

Tror ortodokse på skjærsilden?

Innholdsfortegnelse:

Tror ortodokse på skjærsilden?
Tror ortodokse på skjærsilden?

Video: Tror ortodokse på skjærsilden?

Video: Tror ortodokse på skjærsilden?
Video: Do the Orthodox Believe in Purgatory? #short #shorts 2024, Juli
Anonim

Mens den østlige ortodokse Kirken avviser begrepet skjærsilden, erkjenner den en mellomtilstand etter døden og før den endelige dommen, og ber for de døde. … Den ortodokse kirke tror heller ikke på avlat som ettergivelse fra skjærsildsstraff.

Hvilke religioner tror på skjærsilden?

skjærsilden, tilstanden, prosessen eller stedet for renselse eller midlertidig straff der, ifølge middelalderkristen og romersk-katolsk tro, sjelene til de som dør i en tilstand av nåde er gjort rede til himmelen.

Hva tror greskortodokse skjer etter døden?

De gresk-ortodokse tror at når et individ dør, blir sjelen og kroppen atskiltKroppen blir returnert til jorden og brytes ned, men går ikke tapt for sjelen. Sjelen «vender» ikke tilbake til himmelen, den møter Gud for første gang og venter på kroppens oppstandelse.

Tror østortodokse på transsubstantiasjon?

østortodokse kristne foretrekker generelt ikke å bli bundet av detaljene i den definerte doktrinen om transsubstansiasjon, selv om de alle er enige i definisjonens konklusjon om Kristi virkelige nærvær i nattverden.

Er skjærsilden nevnt i Bibelen?

romersk-katolske kristne som tror på skjærsilden tolker passasjer som 2. Makkabeerbrev 12:41–46, 2. Timoteus 1:18, Matteus 12:32, Lukas 16:19–16:26, Lukas 23:43, 1 Korinterne 3:11–3:15 og Hebreerne 12:29 som støtte for bønn for skjærsildssjeler som antas å være i en aktiv midlertidig tilstand for de døde …

Anbefalt: