Logo no.boatexistence.com

Er unedstigen testikkel medfødt?

Innholdsfortegnelse:

Er unedstigen testikkel medfødt?
Er unedstigen testikkel medfødt?

Video: Er unedstigen testikkel medfødt?

Video: Er unedstigen testikkel medfødt?
Video: Cryptorchidism (Undescended Testicle) 2024, Kan
Anonim

Kryptorkidisme er den vanligste medfødte abnormiteten i kjønnsorganene [1]. De fleste kryptorkide testiklene er ikke nedstammet, men noen er fraværende (på grunn av agenesis eller atrofi).

Er unedstigen testikkel medfødt?

Unedstigende testikler, også kjent som kryptorkisme, er en ganske vanlig og norm alt smertefri medfødt tilstand der en eller begge en babys testikler (testikler) ikke har beveget seg i riktig posisjon. En til 2 prosent av mannlige spedbarn er berørt.

Er kryptorkisme genetisk?

Cryptorchidism er en vanlig medfødt anomali som viser familiær gruppering og økt prevalens hos førstegradsslektninger, noe som antyder at genetiske faktorer bidrar til etiologien. Dyremodeller og enkelte menneskelige data tyder på at miljøeksponering også kan bidra til risiko.

Kan en mann få barn med en ikke-nedstigende testikkel?

Menn med én unedstigen testikkel kan fortsatt få barn, men fruktbarheten deres er omtrent halvparten lavere enn norm alt. Hvis de har kirurgi for å korrigere det, spesielt når de er yngre, er fruktbarheten deres omtrent den samme som om de aldri hadde et problem.

Hva er risikoen for en ikke-nedstigende testikkel?

En ikke-nedsenket testikkel øker risikoen for infertilitet (ikke kunne få barn), testikkelkreft, brokk og testikkelvridning (vridning). En tom pung kan også forårsake betydelig psykisk stress når gutten blir eldre. Av disse grunnene er tidlig behandling svært viktig.

Anbefalt: