Logo no.boatexistence.com

Når kommer jute fra?

Innholdsfortegnelse:

Når kommer jute fra?
Når kommer jute fra?

Video: Når kommer jute fra?

Video: Når kommer jute fra?
Video: Processing cycle of Jute 2024, Kan
Anonim

Hvor kommer jute fra? Det meste av jute kommer fra barken til den hvite juteplanten, eller Corchorus capsularis Jutehøster finner sted en gang i året, etter en vekstsesong på rundt fire måneder (omtrent 120 dager). Jute er gullfarget, så det kalles noen ganger Golden Fibre.

Hvor kommer jute fra?

Jute utvinnes fra barken til den hvite juteplanten (Corchorus capsularis) og i mindre grad fra tossajute (C. olitorius) Det er en naturlig fiber med gyllent og silkeaktig glans og derfor k alt Golden Fibre. Jute er en årlig avling som tar ca. 120 dager (april/mai-juli/august) å vokse.

Hvilken årstid får vi jute?

Jute er en regntidsavling, sådd fra mars til mai i henhold til nedbør og type land. Det høstes fra juni til september avhengig av om såingene er tidlige eller sene. Jute krever et varmt og fuktig klima med temperaturer mellom 24°C og 37°C. Konstant regn eller vannlogging er skadelig.

Kommer jute fra dyr?

Fiber som er hentet fra naturen kalles naturlige fibre. De kan fås fra planter (vegetabilsk fiber) som bomull, jute osv., eller fra dyr ( animalsk fiber) som silke og ull.

Hvor vokser jute?

Jutedyrking er hovedsakelig konsentrert i østlige og nordøstlige India, mens dyrking av mesta er spredt nesten over hele landet. Avlingen kan dyrkes i lav, middels og høy landsituasjon, både fuktstress og vannstagnerende tilstand.

Anbefalt: