Logo no.boatexistence.com

For et hypotetisk hydrogen-lignende atom?

Innholdsfortegnelse:

For et hypotetisk hydrogen-lignende atom?
For et hypotetisk hydrogen-lignende atom?

Video: For et hypotetisk hydrogen-lignende atom?

Video: For et hypotetisk hydrogen-lignende atom?
Video: Григорий Хайтин: сложность, метабиология, Гёдель, холодный синтез 2024, Kan
Anonim

For et hypotetisk hydrogenlignende atom er den potensielle energien til systemet gitt av U(r)=−Ke2r3, der r er avstanden mellom de to partiklene. Hvis Bohrs modell for kvantisering av vinkelmomentum er anvendelig, er partikkelhastigheten gitt av: (A) v=n2h3Ke28π3m2.

Hvilket atom er et hydrogenlignende atom?

I fysikk og kjemi er et hydrogenlignende atom (eller hydrogenatom) et atom med ett elektron. Bortsett fra selve hydrogenatomet (som er nøytr alt) har disse atomene positiv ladning e(Z-1), der Z er atomnummeret til atomet og e er den elementære ladningen.

Hva er hydrogenatomteorien?

Niels Bohr introduserte den atomære Hydrogen-modellen i 1913. Han beskrev den som en positivt ladet kjerne, bestående av protoner og nøytroner, omgitt av en negativt ladet elektronsky. … Atomet holdes sammen av elektrostatiske krefter mellom den positive kjernen og negative omgivelser.

Hva er potensialet til et hydrogenatom?

Verdiene E er den mulige verdien for den totale elektronenergien (kinetisk og potensiell energi) i hydrogenatomet. Gjennomsnittlig potensiell energi er - 213,6 eV/n2 og gjennomsnittlig kinetisk energi er +13,6 eV/n2.

Kan et hydrogenatom deles?

Nei - det er bare 1 proton i et hydrogenatom, så det kan ikke deles.

Anbefalt: