Logo no.boatexistence.com

Er thyroidhormoner steroider?

Innholdsfortegnelse:

Er thyroidhormoner steroider?
Er thyroidhormoner steroider?

Video: Er thyroidhormoner steroider?

Video: Er thyroidhormoner steroider?
Video: how to read thyroid test report // in hindi 2024, Kan
Anonim

Reseptorer for skjoldbruskkjertelhormoner er medlemmer av en stor familie av kjernefysiske reseptorer som inkluderer de av steroidhormonene. De fungerer som hormonaktiverte transkripsjonsfaktorer og virker derved ved å modulere genuttrykk.

Er thyroidhormon et steroidhormon?

Selv om steroid- og skjoldbruskhormoner verken er strukturelt eller biosyntetisk relatert, støtter eksistensen av en felles struktur for reseptorene deres forslaget om at det er en stor superfamilie av gener hvis produkter er ligand-responsive transkripsjonsfaktorer.

Hva er forskjellen mellom steroid- og skjoldbruskhormoner?

Alle steroidhormonene utøver sin virkning ved å passere gjennom plasmamembranen og binde seg til intracellulære reseptorer. Virkningsmekanismen til skjoldbruskkjertelhormonene er similar; de samhandler med intracellulære reseptorer.

Er thyroidhormon et steroid eller peptid?

Tyreoideastimulerende hormon er et peptidhormon. Tyrosinderivater er modifisert fra molekyler av aminosyren tyrosin, noe som gjør dem polare. Skjoldbruskkjertelhormoner og epinefrin er avledet fra tyrosin.

Hvilken type hormon er skjoldbruskkjertelhormonet?

Skjoldbruskkjertelen produserer tyroksin (referert til som T4), som er et relativt inaktivt prohormon. Det høyaktive hormonet er trijodtyronin (referert til som T3). Samlet omtales tyroksin og trijodtyronin som skjoldbruskhormonene.

Anbefalt: