Logo no.boatexistence.com

Hvorfor er havs alt iodisert?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor er havs alt iodisert?
Hvorfor er havs alt iodisert?

Video: Hvorfor er havs alt iodisert?

Video: Hvorfor er havs alt iodisert?
Video: Может, Земля всё-таки плоская? 2024, Kan
Anonim

Havs alt kommer fra en naturlig kilde og inneholder andre mineraler, men det inneholder ikke jod. Å velge ikke-ionisert havs alt kan sette folk i fare for jodmangel, og derfor må de søke andre kilder til jod i kostholdet.

Hvorfor er havs alt bedre enn iodisert?

Det er mindre bearbeidet enn bords alt og beholder spormineraler. Disse mineralene tilfører smak og farge. Havs alt er tilgjengelig som fine korn eller krystaller. Havs alt er ofte promotert som sunnere enn bords alt.

Hvorfor legger de jod i s alt?

Jod er viktig for at en persons skjoldbruskkjertel skal fungere norm alt. … Faktisk er jodmangel den vanligste årsaken til mental retardasjon som kan forebygges. Jod (i form av jodid) tilsettes bords alt for å forhindre jodmangel Siden 1980-tallet har det vært forsøk på å få universell s altjodisering.

Hvorfor er jodisert s alt dårlig for deg?

Jod er et sporstoff som finnes naturlig i noen matvarer, tilsatt i andre eller kjøpt som kosttilskudd. Hvis det tas i overkant, kan jodholdig s alt forårsake bivirkninger som inkluderer: Suppresjon av skjoldbruskkjertelen . akne ved høye doser.

Er havs alt alltid tilsatt jod?

Selv om s altjodisering aldri ble gjort obligatorisk, er estimater at mer enn 90 prosent av amerikanske husholdninger i dag har tilgang til jodisert s alt. Andre kilder til jod i kosten inkluderer egg, berikede kornprodukter og plantemat dyrket i jodrik jord. Uforsterket havs alt inneholder bare en liten mengde jod.

Anbefalt: