Logo no.boatexistence.com

Når var den kalde krigen?

Innholdsfortegnelse:

Når var den kalde krigen?
Når var den kalde krigen?

Video: Når var den kalde krigen?

Video: Når var den kalde krigen?
Video: Sammendrag om den kalde krigen | Kort fortalt 2024, Kan
Anonim

Den kalde krigen var en periode med geopolitisk spenning mellom USA og Sovjetunionen og deres respektive allierte, vestblokken og østblokken, som begynte etter andre verdenskrig.

Hva startet den kalde krigen?

Den kalde krigen begynte etter overgivelsen av Nazi-Tyskland i 1945, da den urolige alliansen mellom USA og Storbritannia på den ene siden og Sovjetunionen på den andre begynte å falle fra hverandre.

Når var toppen av den kalde krigen?

Den kalde krigen (1962–1979) viser til fasen i den kalde krigen som strakte seg over perioden mellom kjølvannet av Cubakrisen i slutten av oktober 1962, gjennom avspenningsperiode som begynte i 1969, til slutten av avspenningen på slutten av 1970-tallet.

Var den kalde krigen en faktisk krig?

Hva var den kalde krigen? … Det kalles den kalde krigen fordi ingen faktisk militært engasjement fant sted mellomUSA og USSR (Union of Soviet Socialist Republics). I stedet fant det kamp i stedfortredende kriger som ble ført i "tredjeverden"-land.

Når gikk USA inn i den kalde krigen?

I juni 1950 begynte den kalde krigens første militære aksjon da den sovjetstøttede nordkoreanske folkehæren invaderte sin pro-vestlige nabo i sør. Mange amerikanske tjenestemenn fryktet at dette var det første skrittet i en kommunistisk kampanje for å ta over verden, og mente at ikke-innblanding ikke var et alternativ.

Anbefalt: