Logo no.boatexistence.com

Hvilken dysrytmi er assosiert med hyperkalemi?

Innholdsfortegnelse:

Hvilken dysrytmi er assosiert med hyperkalemi?
Hvilken dysrytmi er assosiert med hyperkalemi?

Video: Hvilken dysrytmi er assosiert med hyperkalemi?

Video: Hvilken dysrytmi er assosiert med hyperkalemi?
Video: Hyperkalemia: Causes, Effects on the Heart, Pathophysiology, Treatment, Animation. 2024, Juli
Anonim

Hyperkalemi er en vanlig elektrolyttavvik som kan endre normal hjerteledning betydelig. Potensielt dødelige dysrytmier assosiert med hyperkalemi inkluderer fullstendig hjerteblokk og Mobitz Type II andregrads AV-blokk.

Hvilke dysrytmier forårsakes av hyperkalemi?

Hyperkalemi er et høyere enn norm alt nivå av kalium i blodet. Selv om milde tilfeller kanskje ikke gir symptomer og kan være enkle å behandle, kan alvorlige tilfeller av hyperkalemi som ikke blir behandlet føre til fatale hjertearytmier, som er unormale hjerterytmer.

Går hypokalemi eller hyperkalemi rytmeforstyrrelser?

Det farligste aspektet ved hypokalemi er risikoen for EKG-forlengelse (QT-forlengelse, utseende av U-bølger som kan etterligne atrieflutter, T-bølgeutflatning eller ST-segmentdepresjon) som kan resultere i potensielt dødelig hjerterytmeforstyrrelse.

Hva er hyperkalemi forbundet med?

Den vanligste årsaken til genuint høyt kalium (hyperkalemi) er relatert til nyrene, for eksempel: Akutt nyresvikt. Kronisk nyresykdom.

Gir hyperkalemi bradykardi eller takykardi?

Selv om hyperkalemi er mindre vanlig enn hypokalemi, er hyperkalemi ofte farligere og er assosiert med potensielt dødelige dysrytmier som ventrikkeltakykardi og ventrikkelflimmer. Ytterligere rytmeendringer relatert til hyperkalemi er sinusbradykardi, sinusstans og langsomme idioventrikulære rytmer.

Anbefalt: