Logo no.boatexistence.com

Hvilken type stress er assosiert med en strike-slip-feil?

Innholdsfortegnelse:

Hvilken type stress er assosiert med en strike-slip-feil?
Hvilken type stress er assosiert med en strike-slip-feil?

Video: Hvilken type stress er assosiert med en strike-slip-feil?

Video: Hvilken type stress er assosiert med en strike-slip-feil?
Video: 3 Basic Fault Types:Normal, Reverse, Strikeslip (educational 2021) 2024, Kan
Anonim

En strike-slip-feil er en dip-slip-forkastning der fallen til forkastningsplanet er vertikal. Strike-slip-feil skyldes skjærspenninger (figur 15).

Hvilken type kraft er assosiert med en strike-slip-feil?

Strike-slip forkastninger er vertikale (eller nesten vertikale) brudd der blokkene stort sett har beveget seg horisont alt. Feilbevegelsen til en slag-slip-forkastning er forårsaket av skjærekrefter Hvis blokken på den andre siden av forkastningen beveger seg til venstre, som vist i denne animasjonen, kalles feilen venstre -lateral.

Hvilken type grense er strike-slip-feil?

I en slipp-forkastning beveger steinblokkene seg i motsatte horisontale retninger. Disse forkastningene dannes når skorpestykker glir langs hverandre ved en transformasjonsplategrense. San Andreas-forkastningen i California er ett eksempel på en transformasjonsplategrense.

Er en strike-slip-feil en konvergent grense?

Konvergerende grenser er hvor platene beveger seg mot hverandre. … Tallrike store og små forkastninger er funnet i California i hele grenseområdet mellom Stillehavet og Nord-Amerika.

Er en slippfeil en transformasjonsgrense?

En transformasjonsforkastning er en type forkastning-slipforkastning der den relative horisontale glidningen imøtekommer bevegelsen mellom to havrygger eller andre tektoniske grenser. De er koblet i begge ender til andre feil.

Anbefalt: