Kan en person være anhedonisk?

Innholdsfortegnelse:

Kan en person være anhedonisk?
Kan en person være anhedonisk?

Video: Kan en person være anhedonisk?

Video: Kan en person være anhedonisk?
Video: What is Anhedonia in Depression? It's not what you think! 2024, September
Anonim

Folk som opplever anhedoni har mistet interessen for aktiviteter de pleide å glede seg over og har redusert evne til å føle glede Det er et kjernesymptom på alvorlig depressiv lidelse, men det kan også være et symptom på andre psykiske lidelser. Noen mennesker som opplever anhedoni har ikke en psykisk lidelse.

Kan du utvikle anhedoni?

Risikofaktorer for anhedoni inkluderer en familiehistorie med schizofreni, bipolar lidelse eller alvorlig depresjon. Kvinner har en økt risiko for å lide av anhedoni. Andre risikofaktorer inkluderer spiseforstyrrelser, en historie med misbruk og/eller omsorgssvikt, nylige traumer og/eller økt stress, alvorlige sykdommer osv.

Hva forårsaker mangel på nytelse?

Anhedonia er manglende evne til å føle glede. Det er et vanlig symptom på depresjon så vel som andre psykiske lidelser. De fleste forstår hvordan nytelse føles. De forventer at visse ting i livet skal gjøre dem lykkelige.

Hvordan stopper du anhedonia?

En kombinasjon av terapi og psykoaktive medisiner er vanligvis den mest effektive behandlingen for både anhedoni og depresjon. Medisiner som endrer måten hjernen behandler belønninger på, er spesielt nyttige med anhedoni. Noen opplever også en forbedring med livsstilsendringer.

Hva er et eksempel på anhedonia?

Å engasjere seg i en aktivitet som tidligere ga deg glede eller positive følelser, men som ikke lenger fremkaller disse følelsene, er ett eksempel på anhedoni. Hvis du pleide å like å spille videospill hver dag etter jobb, men nå ikke føler noe når du spiller, kan dette være et eksempel på anhedoni.

Anbefalt: