Logo no.boatexistence.com

Hvorfor er klonal utvidelse så viktig?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor er klonal utvidelse så viktig?
Hvorfor er klonal utvidelse så viktig?

Video: Hvorfor er klonal utvidelse så viktig?

Video: Hvorfor er klonal utvidelse så viktig?
Video: Immunology | Clonal Selection 2024, Kan
Anonim

Klonal ekspansjon tjener ikke bare til å forsterke antallet spesifikke lymfocytter som skal monteres en robust beskyttende respons på patogenet som finnes, men resulterer også i seleksjon og differensiering av de responderende lymfocyttene til generere en mengde celleskjebner.

Hvorfor er klonal utvidelse viktig quizlet?

Hvorfor er klonal utvidelse så viktig? Noen av lymfocyttene som lages vil fungere som langtidsminneceller Av alle mulige B-celler brukes denne prosessen til å identifisere de som har den tilsvarende reseptoren som vil gjenkjenne antigener fra et patogen under en infeksjon.

Hvorfor er teorien om klonal seleksjon viktig?

Teorien har blitt den bredt aksepterte modellen for hvordan det menneskelige immunsystemet reagerer på infeksjon og hvordan visse typer B- og T-lymfocytter velges for ødeleggelse av spesifikke antigener.

Hva er klonal seleksjon og hvorfor er det viktig?

Klonal seleksjon er en prosess foreslått for å forklare hvordan en enkelt B- eller T-celle som gjenkjenner et antigen som kommer inn i kroppen, velges fra den eksisterende cellepoolen av forskjellige antigen spesifisiteter og deretter reprodusert for å generere en klonal cellepopulasjon som eliminerer antigenet.

Hva får celler til å gå gjennom klonal ekspansjon?

Klonal seleksjon er teorien om at spesifikke antigenreseptorer eksisterer på lymfocytter før de blir presentert med et antigen på grunn av tilfeldige mutasjoner under innledende modning og proliferasjon. Etter antigenpresentasjon gjennomgår utvalgte lymfocytter klonal ekspansjon fordi de har den nødvendige antigenreseptoren

Anbefalt: