Logo no.boatexistence.com

Hva er sidelys i bilen?

Innholdsfortegnelse:

Hva er sidelys i bilen?
Hva er sidelys i bilen?

Video: Hva er sidelys i bilen?

Video: Hva er sidelys i bilen?
Video: HVA ER EN GOD FØRSTEGANGSBIL? 2024, Kan
Anonim

Sidelys, også kjent som “Parking Lights” fungerer som et alternativ til nærlyset. Sjåfører slår vanligvis på sidelysene når det er mørkt eller overskyet og det naturlige lyset er lavt, men ikke mørkt nok til å slå på nærlyset. De tjener også et annet formål.

Hvor er sidelysene plassert?

Begrepet 'sidelys' kan være forvirrende. Disse lysene er faktisk ikke plassert på siden av bilen din. På mange moderne biler er de plassert i selve frontlysenheten. Noen ganger vil du finne dem i de fremre hjørnene av bilen, nær frontlyktene.

Når bør jeg bruke sidelys når jeg kjører?

Bruk sidelys når sikten er lav. Kjørelys er ikke en erstatning for sidelys, da de ikke lyser opp baksiden av bilen din. Bruk frontlykter når sikten er "seriøst redusert ".

Hva er kjøretøyets sidelys?

Typiske sidelykter er de små, hvite, relativt svake lysene som er plassert foran, nærside og offside-hjørner av bilen … Når en bils sidelys er slått på, bortsett fra lysene foran, nærside og offside baklys og nummerskiltlys er opplyst.

Hvordan slår jeg på sidelysene?

Dashboard-symbol

Når du slår dem på - vanligvis med en vri på en av indikatorstilkene, eller ved å vri en separat skive - bør du se sidelyssymbolet lyser på dashbordet. Denne består vanligvis av to halvsirkulære former i speilbilde, som hver sender ut lysstråler.

Anbefalt: