Logo no.boatexistence.com

Hvor er det bukhinneområdet?

Innholdsfortegnelse:

Hvor er det bukhinneområdet?
Hvor er det bukhinneområdet?

Video: Hvor er det bukhinneområdet?

Video: Hvor er det bukhinneområdet?
Video: Онкология и опухоли. Модели, предтечи, признаки 2024, Kan
Anonim

Hva er en peritonsillær abscess? En peritonsillær abscess er et område med pussfylt vev bakerst i munnen, ved siden av en av mandlene.

Hvor er en peritonsillær abscess?

Peritonsillære abscesser dannes i området mellom palatin-mandelen og dens kapsel Hvis abscessen utvikler seg, kan den involvere den omkringliggende anatomien, inkludert tyggemusklene og pterygoidmuskelen. Hvis den er alvorlig, kan infeksjonen også trenge inn i karotisskjeden.

Hvordan kan du se forskjellen mellom en abscess og en Peritonsillar?

For å diagnostisere en peritonsillær abscess, legen din vil først utføre en undersøkelse av munnen og halsen din. De kan ta en halskultur eller en blodprøve for å diagnostisere tilstanden din. Tegn på en abscess inkluderer: hevelse på den ene siden av halsen.

Er peritonsillær abscess en nødsituasjon?

Dette er en livstruende medisinsk nødsituasjon. Abscessen kan bryte opp (rupture) inn i halsen. Innholdet i abscessen kan reise inn i lungene og forårsake lungebetennelse.

Hvordan tester du for peritonsillær abscess?

En lege vil undersøke munnen og halsen for å diagnostisere en peritonsillær abscess. De kan vanligvis identifisere denne tilstanden med en visuell inspeksjon. For å hjelpe til med undersøkelsen vil legen sannsynligvis bruke et lite lys og en tungepressor. Hevelse og rødhet på den ene mandlen kan tyde på en abscess.

Anbefalt: