Logo no.boatexistence.com

Hvordan identifisere kondritter?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan identifisere kondritter?
Hvordan identifisere kondritter?

Video: Hvordan identifisere kondritter?

Video: Hvordan identifisere kondritter?
Video: How to identify METEORITE carbonaceous chondrite 2024, Kan
Anonim

Nikkeljern: De fleste kondritter inneholder bittesmå flekker av nikkeljern drysset utover. Av denne grunn bruker meteorittjegere ofte metalldetektorer i områder der meteoritter sannsynligvis vil bli funnet. En kondrits høye nikkel-jerninnhold gjør at den fester seg til en sterk magnet.

Hvordan kan du se om du har en meteoritt?

Meteoritter har flere egenskaper som hjelper til med å skille dem fra andre bergarter:

  1. Tetthet: Meteoritter er vanligvis ganske tunge for størrelsen, siden de inneholder metallisk jern og tette mineraler.
  2. Magnetisk: Siden de fleste meteoritter inneholder metallisk jern, vil en magnet ofte feste seg til dem.

Hvordan ser en kondritt ut?

Selv om primitive vanlige kondritter vanligvis er grå, kan de se gråhvite ut når de først har blitt metamorfosert til en ekvilibrert tilstand, og noen ganger er de lett oransje eller gule. Alternativt, hvis de har blitt sjokkert av nedslagsprosesser på overflaten til en asteroide, kan de være ganske mørke.

Er kondritter magnetiske?

De sterkest magnetiske ordinære kondrittfasene er Fe- Ni-legeringer (f.eks. Nagata 1979), som er ansvarlige for hoveddelen av vanlig kondrittremanens og hoveddelen av magnetisk følsomhet. … Til sammenligning er det observerte ordinære kondrittområdet 3 til 480 (10−6 m3/kg).

Hvordan klassifiserer du meteoritter?

Meteoritter deles ofte inn i tre overordnede kategorier basert på om de er dominerende sammensatt av steinete materiale ( steinmeteoritter), metallisk materiale (jernmeteoritter) eller blandinger (steinaktig– jernmeteoritter).

Anbefalt: