Logo no.boatexistence.com

Kom skilpadder eller skilpadder først?

Innholdsfortegnelse:

Kom skilpadder eller skilpadder først?
Kom skilpadder eller skilpadder først?

Video: Kom skilpadder eller skilpadder først?

Video: Kom skilpadder eller skilpadder først?
Video: The Evolution of Turtles 2024, Kan
Anonim

De tidligste skilpaddene som er kjent dateres til den sene permiske epoke (permperioden varte fra 298,9 millioner til ca. 251,9 millioner år siden).

Hva kom først skilpadde eller skilpadde?

Skilpadder kom først Skilpadder, eller Testudinidae, familien av "landskilpadder" er en nyere kladde som har skilt seg fra Geoemydidae og Emydidae. Havskilpadder utviklet seg fra "akvatiske" skilpadder. Det antas til og med at skilpaddene returnerte flere ganger til havet hver for seg.

Hvordan utviklet skilpadder seg fra skilpadder?

Disse skilpaddelignende forfedrene kalles « stammskilpadder», gruppen som divergerte inn i skilpadde-, sumpskildpadde- og havskilpaddegruppene vi kjenner igjen i dag. Denne utviklingen ble drevet av oppløsningen av de gamle superkontinentene og isolasjonen av havene og deres strømmer.

Når delte skilpadder og skilpadder seg?

Lakse molekylære klokkemetoder estimerer divergensen mellom skilpadder og arkosaurer for rundt 255 millioner år siden Den siste vanlige stamfaren til levende skilpadder, tilsvarende splittelsen mellom Pleurodira og Cryptodira, er anslått å ha skjedd for rundt 157 millioner år siden, i øvre jura-perioden.

Kom skilpadder fra skilpadder?

Alle skilpadder er faktisk skilpadder-det vil si at de tilhører ordenen Testudines eller Chelonia, krypdyr som har kropper innkapslet i et beinskall, men ikke alle skilpadder er skilpadder.

Anbefalt: