Logo no.boatexistence.com

Hva er epifenomenal teori?

Innholdsfortegnelse:

Hva er epifenomenal teori?
Hva er epifenomenal teori?

Video: Hva er epifenomenal teori?

Video: Hva er epifenomenal teori?
Video: Exposing the Matrix: Cognitive Scientists Decode Reality's Illusion 2024, Kan
Anonim

Epifenomenalisme er synet om at mentale hendelser er forårsaket av fysiske hendelser i hjernen, men har ingen innvirkning på noen fysiske hendelser. Atferd er forårsaket av muskler som trekker seg sammen når de mottar nevrale impulser, og nevrale impulser genereres av input fra andre nevroner eller fra sanseorganer.

Hva er epifenomenfilosofi?

Epifenomenalisme er en posisjon i sinnsfilosofien hvor mentale tilstander eller hendelser er forårsaket av fysiske tilstander eller hendelser i hjernen, men ikke selv forårsaker noe.

Hva er problemet med epifenomenalisme?

Det kraftigste argumentet mot epifenomenalisme er at det er selvmotsigende: hvis vi har kunnskap om epifenomenalisme, så vet hjernen vår om sinnets eksistens, men hvis epifenomenalisme var korrekte, så burde ikke hjernen vår ha kunnskap om sinnet, fordi sinnet ikke påvirker …

Hva er teorien om sinnets kroppsidentitet?

Mind-Body Identity Theory er ideen om at sinnet bare er en del av den fysiske kroppen. … De forventer at molekyler kan reduseres til atomer, biologiske celler kan reduseres til molekyler, hjernen kan reduseres til nevronene, og sinnet kan reduseres til hjernen.

Hva er epiphenomenal qualia?

Jackson argumenterer for at qualia er epifenomenal; dvs. de forårsaker ikke noe fysisk (han tillater at de kan forårsake andre mentale hendelser) og videre at "deres besittelse eller fravær ikke gjør noen forskjell for den fysiske verden. "

Anbefalt: