Logo no.boatexistence.com

Hvor kommer sjokoladen opprinnelig fra?

Innholdsfortegnelse:

Hvor kommer sjokoladen opprinnelig fra?
Hvor kommer sjokoladen opprinnelig fra?

Video: Hvor kommer sjokoladen opprinnelig fra?

Video: Hvor kommer sjokoladen opprinnelig fra?
Video: Şokolad necə kəşf edildi? 2024, Kan
Anonim

Sjokolades 4000-årige historie begynte i gamle Mesoamerika, dagens Mexico Det var her de første kakaoplantene ble funnet. Olmec, en av de tidligste sivilisasjonene i Latin-Amerika, var de første som gjorde kakaoplanten om til sjokolade. De drakk sjokoladen sin under ritualer og brukte den som medisin.

Hvor kommer Hvor kommer sjokoladen fra?

Sjokolade kommer fra kakaobønner, som vokste på trær i Mellom-Amerika og Sør-Amerika startet for trolig rundt 100 millioner år siden. Kakaotrær kan ha fått sin start i de nedre skråningene av Andesfjellene. Kakaotrær kan bare leve på varme, regnfulle steder nær ekvator.

Hvem oppfant sjokoladen først?

Skapelsen av den første moderne sjokoladebaren er kreditert Joseph Fry, som i 1847 oppdaget at han kunne lage en formbar sjokoladepasta ved å tilsette smeltet kakaosmør tilbake i nederlandsk kakao. I 1868 markedsførte et lite selskap k alt Cadbury esker med sjokoladegodteri i England.

Hvor kommer sjokoladen fra, hvordan lages den?

Det hele starter med et lite tropisk tre k alt Theobroma-kakaotreet. Kakaotreet er hjemmehørende i Sentral- og Sør-Amerika, men det dyrkes kommersielt i hele tropene. Omtrent 70 % av verdens kakao dyrkes i Afrika. Et kakaotre kan produsere nærmere to tusen belger per år!

Er sjokolade en frukt?

Mine damer og herrer, sjokolade er virkelig en grønnsak ifølge Wiki. Noen hevder også at det er en frukt, men uavhengig av holdningen din er den faktisk bra for deg. Sjokolade er et produkt av kakaobønnen som vokser i podlignende frukter på tropiske kakaotrær.

Anbefalt: