Logo no.boatexistence.com

Hvilken lukkerhastighet bør jeg bruke?

Innholdsfortegnelse:

Hvilken lukkerhastighet bør jeg bruke?
Hvilken lukkerhastighet bør jeg bruke?

Video: Hvilken lukkerhastighet bør jeg bruke?

Video: Hvilken lukkerhastighet bør jeg bruke?
Video: Take SHARPER PHOTOS with this RULE 📷 What is Shutter Speed? 2024, Kan
Anonim

Som en tommelfingerregel bør ikke lukkerhastigheten overskride objektivets brennvidde når du fotograferer håndholdt. Hvis du for eksempel fotograferer med et 200 mm objektiv, bør lukkerhastigheten din være 1/200 av et sekund eller raskere for å gi et skarpt bilde.

Er høyere lukkerhastighet bedre?

Med høyere lukkerhastighet, jo mindre tid du lar lukkeren være åpen, og jo mindre blir utsatt for lys. Generelt er høyere lukkerhastigheter bedre for fotografering på dagtid, mens lavere lukkerhastigheter er bedre for nattbilder.

Hvilken lukkerhastighet bruker de fleste fotografer?

De fleste moderne speilreflekskameraer og speilløse kameraer kan håndtere lukkerhastigheter på 1/4000-dels sekund på det raskeste, mens noen kan håndtere enda raskere hastigheter på 1/8000-dels sekund og raskere. På den annen side er den lengste tilgjengelige lukkerhastigheten på de fleste DSLR- eller speilløse kameraer vanligvis 30 sekunder.

Hvilken lukkerhastighet bør jeg bruke for biler?

Skyting av en kjørende bil.

Velg en rask lukkerhastighet (1/125 eller raskere) og bruk panorering. Med andre ord, følg den bevegelige bilen med objektivet og ta bildene dine. Denne teknikken trenger trening, men vil gi deg fantastiske actionbilder.

Ved hvilken lukkerhastighetsinnstilling blir det vanskelig å holde kameraet uten at bildet blir uskarpt?

Løsningen er å bytte til en raskere lukkerhastighet eller bruke stativ. De fleste synes det er vanskelig å holde et kamera stødig ved lukkerhastigheter på 1/30 av et sekund eller lenger. Hvis du ser uskarphet, men motivene dine beveger seg ikke fort, har du nådd terskelen.

Anbefalt: