Logo no.boatexistence.com

Krydder du emaljert støpejern?

Innholdsfortegnelse:

Krydder du emaljert støpejern?
Krydder du emaljert støpejern?

Video: Krydder du emaljert støpejern?

Video: Krydder du emaljert støpejern?
Video: Slik rengjør du emaljert støpejern 2024, Kan
Anonim

Fra kasseroller og nederlandske ovner til gryter og stekepanner, emaljert støpejern trenger øm og kjærlig omsorg. … I motsetning til tradisjonelt støpejern krever den emaljerte versjonen ikke krydder, så vedlikehold er en lek.

Hvordan behandler du emaljert støpejern?

For vedvarende flekker:

Bløtlegg innsiden av kokekaret i 2-3 timer med en blanding av 3 ss husholdningsblekemiddel per liter vann For å fjerne sta, påstekt mat, kok opp 2 kopper vann og 4 ss natron. Kok i noen minutter, og bruk deretter en panneskrape for å løsne maten.

Skal jeg krydre emaljert nederlandsk støpejernsovn?

Å krydre en nederlandsk ovn er prosessen med å feste olje for å beskytte støpejernsmaterialet, forhindre rust og skape en nonstick-overflate. Det er viktig å krydre før første gangs bruk for å fjerne eventuelle gjenværende forurensninger fra fabrikken. … Emaljerte nederlandske ovner trenger ikke å være krydret

Hvordan krydrer du en emaljert nederlandsk ovn?

For å krydre, bruk et papirhåndkle til å gni et lett belegg av nøytral, høy røyk-punkt olje (raps er et godt alternativ) på kanten, der støpejernet er utsatt. Sett i 350ºF ovn opp ned på en bakeplate for å forhindre at oljen drypper, og stek i 1 time. La avkjøles.

Hvorfor fester alt seg til Le Creuset-en min?

Grunken til at emaljert støpejern er klebrig eller har mat som fester seg til innsiden av emaljen, er at det ikke er en matlagingsoverflate som ikke kleber. Å kombinere en matlagingsoverflate som ikke kleber, med den eksepsjonelle varmeeffekten fra støpejern og ikke nok olje eller annen væske er det som gjør den klissete over tid.

Anbefalt: