Logo no.boatexistence.com

Hvor utviklet føydalismen seg?

Innholdsfortegnelse:

Hvor utviklet føydalismen seg?
Hvor utviklet føydalismen seg?

Video: Hvor utviklet føydalismen seg?

Video: Hvor utviklet føydalismen seg?
Video: Для чего на Руси ввели новую веру? Восстания славян против князей 2024, Kan
Anonim

Føydalisme er det økonomiske og politiske systemet som utviklet seg i Europa i løpet av middelalderen.

Når og hvor utviklet føydalismen seg?

føydalisme, også k alt føyd alt system eller føydalisme, fransk féodalité, historiografisk konstruksjon som betegner de sosiale, økonomiske og politiske forholdene i Vest-Europa under tidlig middelalder, den lange tidsperioden mellom 5. og 1100-tallet.

Hvorfor utviklet føydalismen seg?

Hvorfor og hvordan utviklet føydalismen seg i Vest-Europa? Folket i Vest-Europa trengte en kilde til beskyttelse mot mange invaderende trusler med orden Som et resultat oppfant de et system der folk av høyere klasser ga beskyttelse for lavere klasser i retur for deres lojalitet til dem.

Når utviklet det føydale systemet seg?

Selv om føydalismen utvikler seg så tidlig som på 800-tallet, under det karolingiske dynastiet, råder den ikke mye i Europa før på 1000-tallet - da er praktisk t alt hele kontinentet Christian.

Hvorfor utviklet føydalismen seg i England?

Svar: Da Vilhelm Erobreren ble konge av England i 1066 introduserte han en ny type føydalsystem i Storbritannia. William konfiskerte landet i England fra de saksiske herrene og tildelte det til medlemmer av sin egen familie og de normanniske herrene som hadde hjulpet ham med å erobre landet.

Anbefalt: