Hvordan sprer meslinger seg?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan sprer meslinger seg?
Hvordan sprer meslinger seg?

Video: Hvordan sprer meslinger seg?

Video: Hvordan sprer meslinger seg?
Video: The facts about measles | Stanford 2024, Oktober
Anonim

Meslinger er et svært smittsomt virus som lever i nese- og halsslimet til en smittet person. Det kan spre seg til andre gjennom hosting og nysing Hvis andre mennesker puster inn den forurensede luften eller berører den infiserte overflaten, og deretter berører øynene, nesene eller munnen deres, kan de bli smittet.

Kan meslinger spre seg gjennom luften?

Meslinger er veldig smittsom . Meslinger sprer seg gjennom luften når en smittet person hoster eller nyser. Det er så smittsomt at hvis én person har det, vil opptil 9 av 10 personer rundt ham eller henne også bli smittet hvis de ikke er beskyttet.

Hvordan stopper du spredning av meslinger?

Du kan unngå å få meslinger ved å å ha meslinger, kusma og røde hunder (MMR)-vaksinen. Hvis MMR-vaksinen ikke passer for deg, kan en behandling k alt humant norm alt immunglobulin (HNIG) brukes hvis du er i umiddelbar risiko for å få meslinger.

Hva bør du unngå hvis du har meslinger?

Hvis du er syk med meslinger: Hold deg hjemme fra jobb eller skole og andre offentlige steder til du ikke er smittsom Dette er fire dager etter at du først har utviklet meslingeutslett. Unngå kontakt med personer som kan være sårbare for infeksjon, for eksempel spedbarn som er for små til å vaksineres og personer med nedsatt immunforsvar.

Kan du få meslinger hvis du er vaksinert?

Meslinger er sjeldne i Australia – barnet ditt har liten sjanse for å få viruset hvis det har blitt vaksinert.

Anbefalt: