Bør du resirkulere lyspærer?

Innholdsfortegnelse:

Bør du resirkulere lyspærer?
Bør du resirkulere lyspærer?

Video: Bør du resirkulere lyspærer?

Video: Bør du resirkulere lyspærer?
Video: What happens to 'Recycled' Lightbulbs? - (you might be surprised) 2024, Oktober
Anonim

Glødepærer og halogenpærer inneholder ingen farlige materialer, så det er akseptabelt å kaste disse direkte i søpla. De er resirkulerbare, men på grunn av de spesialiserte prosessene som er nødvendige for å separere materialene, er de ikke akseptert på alle resirkuleringssentre.

Må LED-lyspærer resirkuleres?

Må jeg resirkulere LED-pærer? Nei, du trenger ikke nødvendigvis å resirkulere LED-pærer. Du kan, men du er ikke pålagt å gjøre det. De inneholder ikke farlige materialer, så de er trygge å kaste i den svarte søppelkassen.

Hvordan kaster du lyspærer på riktig måte?

Rengjør nøye hele området og sørg for at alle deler av den knuste lyspæren er fjernet før du pakker dem inn i papir. Kast dem i den vanlige avfallsbeholderen (UNNTATT fluorescerende-baserte pærer) og aldri i resirkuleringsbingen.

Hvorfor bør vi resirkulere lyspærer?

Råvarene i lyspærer kan gjenbrukes

Recycling bare én glassflaske kan spare nok energi til å tenne en 100 watts lyspære i 4 timer. Og resirkulering av lyspærene dine gir delene deres et nytt liv, i stedet for å legge til et deponi som vil eksistere i opptil 1000 år.

Er LED-pære farlig avfall?

Kompakte fluorescerende pærer, høyintensitets utladningspærer (HID) og lysdiode (LED) pærer er farlige og må IKKE gå i søppel, resirkulering eller kompostering.

Anbefalt: