Logo no.boatexistence.com

Hva er kakeksi i medisinske termer?

Innholdsfortegnelse:

Hva er kakeksi i medisinske termer?
Hva er kakeksi i medisinske termer?

Video: Hva er kakeksi i medisinske termer?

Video: Hva er kakeksi i medisinske termer?
Video: Cachexia (wasting syndrome) 2024, Juli
Anonim

Lytt til uttale. (kuh-KEK-see-uh) Tap av kroppsvekt og muskelmasse, og svakhet som kan oppstå hos pasienter med kreft, AIDS eller andre kroniske sykdommer.

Betyr kakeksi død?

Vekttap er kjennetegnet på enhver progressiv akutt eller kronisk sykdomstilstand. I sin ekstreme form av betydelig mager kroppsmasse (inkludert skjelettmuskulatur) og fetttap, blir det referert til som kakeksi. Det har vært kjent i årtusener at muskel- og fettsvinn fører til dårlige utfall inkludert død

Hva er kakeksi-utseende?

Kakeksi er en tilstand som får kroppsmusklene til å sløses bort. Den kommer med ekstremt vekttap og kan inkludere tap av kroppsfett. Det er et av symptomene som vises når du har en kronisk tilstand, inkludert: Kronisk nyresvikt.

Betyr kakeksi kreft?

Kreftkakeksi er et sløsingssyndrom karakterisert av vekttap, anoreksi, asteni og anemi. Patogenisiteten til dette syndromet er multifaktoriell, på grunn av en kompleks interaksjon mellom tumor- og vertsfaktorer. Tegn og symptomer på kakeksi betraktes som prognostiske parametere hos kreftpasienter.

Påvirker kakeksi hjernen?

Kreftkakeksi er imidlertid et multiorgansyndrom som påvirker mange typer celler, inkludert fettvev, hjerte, lever, mage-tarmkanalen og hjernen.

Anbefalt: