Logo no.boatexistence.com

Mellommiddel i shikiminsyre?

Innholdsfortegnelse:

Mellommiddel i shikiminsyre?
Mellommiddel i shikiminsyre?

Video: Mellommiddel i shikiminsyre?

Video: Mellommiddel i shikiminsyre?
Video: Shikimic acid pathway 2024, Kan
Anonim

Shikiminsyre ( 3, 4, 5-trihydroksy-1-cykloheksen-1-karboksylsyre), en naturlig organisk forbindelse, er et viktig mellomprodukt i biosyntesen av lignin [1], aromatiske aminosyrer (fenylalanin, tyrosin og triptofan), og de fleste alkaloider fra planter og mikroorganismer [2–4].

Hvilke mellomliggende forbindelser dannes i shikiminsyrebanen?

Shikiminsyrevei gir aminosyrer som fenylalanin og tyrosin som brukes til proteinsyntese og også fungerer som substrat for sekundær metabolittbiosyntese som fenolsyrer (Ali, Singh, Shohael, Hahn, & Paek, 2006).

Hvilken forbindelse er forløper i syntesen av shikiminsyre?

Fenylalanin og tyrosin er forløperne som brukes i fenylpropanoider-biosyntesen. Fenylpropanoidene brukes deretter til å produsere flavonoider, kumariner, tanniner og lignin. Det første enzymet involvert er fenylalanin ammoniakk-lyase (PAL) som omdanner L-fenylalanin til transkanelsyre og ammoniakk.

Hvilket er sluttproduktet av shikiminsyrebanen?

En viktig forgreningspunktforbindelse er chorismic acid, sluttproduktet av shikimat-banen. Shikimat-veien er beskrevet i dette kapittelet, samt faktorer som induserer syntesen av fenoliske forbindelser i planter.

Er shikiminsyre en primær eller sekundær metabolitt?

Shikiminsyreveien, allestedsnærværende i mikroorganismer og planter, gir forløpere for biosyntesen av primære metabolitter som de aromatiske aminosyrene og folsyre.

Anbefalt: