Logo no.boatexistence.com

Er mosaic down syndrom mindre alvorlig?

Innholdsfortegnelse:

Er mosaic down syndrom mindre alvorlig?
Er mosaic down syndrom mindre alvorlig?

Video: Er mosaic down syndrom mindre alvorlig?

Video: Er mosaic down syndrom mindre alvorlig?
Video: How Whiplash Can Destroy Your Neck... 2024, Kan
Anonim

Personer med mosaikk Downs syndrom kan imidlertid oppleve mindre alvorlige effekter av komplikasjoner enn personer med 21 trisomi Downs syndrom, ifølge en anmeldelse i American Journal of Medical Genetics.

Hva er den mildeste formen for Downs syndrom?

Mosaic Downs syndrom forekommer i omtrent 2 prosent av alle Downs syndromtilfeller. Personer med mosaikk Downs syndrom har ofte, men ikke alltid, færre symptomer på Downs syndrom fordi noen celler er normale.

Kan man gå glipp av mosaikk Downs syndrom?

Omtrent 15 % av individene diagnostisert med Trisomi 21 Downs syndrom er feildiagnostisert og har faktisk mosaikk Downs syndrom. Det er mange individer som aldri blir diagnostisert med denne tilstanden.

Kan Mosaic Downs syndrom forbli udiagnostisert?

Mosaic Downs syndrom er ganske ofte udiagnostisert og gjennomsnittsalderen for denne diagnosen er 1-4 år. Vi håper at med denne episoden vil mange flere bli diagnostisert for å hjelpe med ikke bare utviklingsforsinkelser, men enda viktigere helserisikoen forbundet med mosaikk Downs syndrom. "

Hvor sjelden er mosaikk Downs syndrom?

En sjelden tilstand

Det er anslått at 2 eller 3 barn av hver 100 barn diagnostisert som har Downs syndrom, har mosaikkformen. Barn med standard Downs syndrom har en ekstra kopi av kromosom 21 i hver celle, og dette er den vanlige profilen for rundt 96 av 100 barn med diagnosen.

Anbefalt: