Logo no.boatexistence.com

Er mindre planeter planetoider?

Innholdsfortegnelse:

Er mindre planeter planetoider?
Er mindre planeter planetoider?

Video: Er mindre planeter planetoider?

Video: Er mindre planeter planetoider?
Video: The Dwarf Planet Song (feat. Jessica Pace Lyells, Loki Alohikea, Jan van der Beek, and Sophia Oaks) 2024, Kan
Anonim

Asteroider, også k alt mindre planeter eller planetoider, er en klasse av astronomiske objekter. Begrepet asteroide brukes vanligvis for å indikere en mangfoldig gruppe av små himmellegemer som driver i solsystemet i bane rundt solen.

Kalles også mindre planeter eller planetoider?

Asteroids er steinete verdener som kretser rundt solen som er for små til å bli k alt planeter. De er også kjent som planetoider eller mindre planeter. Det er millioner av asteroider, i størrelse fra hundrevis av miles til flere fot i diameter.

Er planeter planetoider?

Planetoid er en annen betegnelse for asteroider, som også kalles mindre planeter. Planetoider er små himmellegemer som går i bane rundt solen. Planeter er ganske enkelt definert som asteroider, men begrepet asteroide er heller ikke godt definert.

Hva kjennetegner en mindre planet?

I stedet er Pluto anerkjent av IAU som en dvergplanet (eller mindre planet), som er definert som «et himmellegeme som (a) er i bane rundt solen, (b) har tilstrekkelig masse til at dens selvtyngdekraft kan overvinne stive kroppskrefter slik at den antar en hydrostatisk likevekt (nesten rund) form, (c) har ikke fjernet …

Hva er mindre planeter kjent som?

Historisk sett har begrepene asteroid, mindre planet og planetoid vært mer eller mindre synonyme. Denne terminologien har blitt mer komplisert av oppdagelsen av en rekke mindre planeter utenfor Jupiters bane, spesielt trans-neptunske objekter som vanligvis ikke regnes som asteroider.

Anbefalt: