Logo no.boatexistence.com

Kan du spre gumbo limbo?

Innholdsfortegnelse:

Kan du spre gumbo limbo?
Kan du spre gumbo limbo?

Video: Kan du spre gumbo limbo?

Video: Kan du spre gumbo limbo?
Video: Самомассаж ног. Как делать массаж стоп, голени в домашних условиях. 2024, Kan
Anonim

Forplantning skjer med frø som spirer lett hvis de er ferske, men som oftest blir gumbo-limbo formert med stiklinger av alle størrelser kvist eller gren. Enorme knipler (opptil 12 tommer i diameter) er plantet i bakken der de spirer og vokser til et tre.

Hvordan dyrker du et gumbo limbo-tre fra en stikling?

Den roter lett fra grenstikkinger eller vokser fra frø

  1. Ta en stikling fra et limbo-tre ved å bruke en beskjæringssag for grener med større diameter eller beskjæringssaks for grener med liten diameter. …
  2. Grav et hull 12 til 18 tommer dypt i godt drenerende jord. …
  3. Vann stiklingen ofte til den setter røtter.

Hvor raskt vokser gumbo limbo?

Den finnes fra Sør-Florida til Nord-Sør-Amerika, og Mellom-Amerika og Karibia. Den har fantastiske funksjoner - for eksempel vil grener som bare er presset ned i bakken rot; den vokser raskt, 6 til 8 fot fra et frø på bare 18 måneder, og når høyder på 50 fot.

Vokser et gumbo limbo-tre raskt?

Vær forsiktig! De vokser raskt. Gumbo Limbo-trær kan nå høyder på 30-40 fot med en baldakin på 60 fot. De oppnår denne størrelsen relativt raskt med en gjennomsnittlig levetid for treet er omtrent 100 år.

Er gumbo limbo trerøtter invasive?

Den er en god kandidat for habitatrestaurering fordi den vokser raskt (men ikke-invasiv) og tåler de fleste jordtyper. Gumbo-limboen tilhører Burseraceae-familien, også kjent som torchwood- eller røkelsesfamilien - en med mange etnobotaniske, medisinske og kulturelle bruksområder.

Anbefalt: