Logo no.boatexistence.com

Hvor er kvalme?

Innholdsfortegnelse:

Hvor er kvalme?
Hvor er kvalme?

Video: Hvor er kvalme?

Video: Hvor er kvalme?
Video: Saseline - om kvalme, kvalme, kvalme! 2024, Juni
Anonim

Kvalme er en diffus følelse av ubehag og ubehag, ofte oppfattet som en trang til å kaste opp. Selv om det ikke er smertefullt, kan det være et svekkende symptom hvis det er langvarig og har blitt beskrevet som å gi ubehag på brystet, øvre del av magen eller baksiden av halsen.

Hvilken del av kroppen forårsaker kvalme?

Når det varer lenge, er det et svekkende symptom. Kvalme (og oppkast) kan være av psykologisk eller fysisk opprinnelse. Det kan stamme fra problemer i hjernen eller organene i den øvre mage-tarmkanalen (spiserør, mage, tynntarm, lever, bukspyttkjertel og galleblæren).

Hvor føler du deg kvalme?

Kvalme er definert som å ha ubehag i magen vanligvis ledsaget av en trang til å kaste opp. Ubehag kan omfatte tyngde, tetthet og en følelse av fordøyelsesbesvær som ikke forsvinner. Oppkast er det som skjer når kroppen din tømmer mageinnholdet gjennom munnen din.

Hvordan føles det å være kvalm?

Kvalme vanligvis føles som trangen til å kaste opp Ikke alle som føler seg kvalme kaster opp, men mange har den overveldende følelsen av at å kaste opp vil hjelpe dem til å føle seg bedre. Noen mennesker opplever også magesmerter, svimmelhet, hodepine eller muskelsmerter, intens tretthet eller en generalisert følelse av sykdom.

Hvor er kvalme og oppkast?

Area postrema (AP) har vært implisert som en kjemoreseptorutløsersone for oppkast (emesis) i over 40 år. AP er lokalisert på den dorsal overflaten av medulla oblongata ved den kaudale enden av den fjerde ventrikkelen.

Anbefalt: