Logo no.boatexistence.com

Hvilken størrelse vognbolter for dekk?

Innholdsfortegnelse:

Hvilken størrelse vognbolter for dekk?
Hvilken størrelse vognbolter for dekk?

Video: Hvilken størrelse vognbolter for dekk?

Video: Hvilken størrelse vognbolter for dekk?
Video: Guide To Carriage Bolts: Sizing, Installing, & Removal | Fasteners 101 2024, Juli
Anonim

Ved koblinger som bærer strukturell belastning, som dekklister eller rekkverksstolper, bruk gjennomgående bolter eller etterskruer. Gjennomgående bolter er sterkere og bør brukes der det er mulig. Bruk 1/2-tommers bolter eller lags for de tyngste tilkoblingene på et dekk, for eksempel hvor hovedboker festes til huset eller til stolper.

Hvilken størrelse bolter skal brukes til dekkstolper?

Mens koden vanligvis tillater 3/8-tommers diameter bolter for å feste avstivere til stolper, bjelker eller bjelker, bruker jeg 1/2-tommers diameter bolter i stedet. Det er ingen straff for å overskride koden, og det er lettere å ha en enkelt boltstørrelse for hånden (1/2-tommers bolter kreves for mange andre dekkforbindelser).

Kan vognbolter brukes på dekk?

Veggebolter kan være en PITA på for dekkapplikasjoner. Hvis det firkantede hodet drives inn i treet, og treet tørker ut (som er vanlig med PT-tømmer), kan det hende at det firkantede hodet ikke lenger er stramt nok til å hindre rotasjon av vognhodet når du strammer til mutteren.

Hvor lange skal vognboltene være?

Vanligvis varierer vognboltstørrelsene fra 10 til 3/4" i diameter, mens lengdene spenner over fra ca. 1/2" til 20"-bare større størrelser er tilgjengelige i lange lengder.

Hvor mye vekt kan en vognbolt holde?

Når de er installert, kan de holde store mengder vekt. For eksempel har en vognbolt av klasse 5 laget av karbonstål en strekkstyrke på 120, 000psi eller 8437 kilogram-kraft per kvadratmeter og en bevisbelastningsstyrke på 85, 000psi eller 5, 976 kilogram-force per kvadratmeter

Anbefalt: