Logo no.boatexistence.com

Ville eksplosjoner fungere i verdensrommet?

Innholdsfortegnelse:

Ville eksplosjoner fungere i verdensrommet?
Ville eksplosjoner fungere i verdensrommet?

Video: Ville eksplosjoner fungere i verdensrommet?

Video: Ville eksplosjoner fungere i verdensrommet?
Video: Can explosions work in space? 2024, Kan
Anonim

I verdensrommet kan ingen høre deg eksplodere… Mange astronomiske objekter som novaer, supernovaer og sammenslåinger av svarte hull er kjent for å "eksplodere" katastrof alt. Men så lenge eksplosjonen ikke krever oksygen, , vil den fungere omtrent på samme måte i verdensrommet som på jorden …

Hva ville skje med en eksplosjon i verdensrommet?

Hvis et atomvåpen eksploderer i en vakuum-i. e. i verdensrommet – fargen til våpeneffekter endres drastisk: For det første, i fravær av en atmosfære, forsvinner eksplosjonen fullstendig … Det er ikke lenger luft for eksplosjonsbølgen å varme opp og mye høyere frekvens stråling sendes ut fra selve våpenet.

Kan astronauter høre eksplosjoner i verdensrommet?

Nei, du kan ikke høre noen lyder i nesten tomme områder av verdensrommet. Lyd beveger seg gjennom vibrasjonen av atomer og molekyler i et medium (som luft eller vann). I verdensrommet, hvor det ikke er luft, har lyd ingen mulighet til å reise.

Ville en granat eksplodere i verdensrommet?

Ja, det ville eksplodere De fleste håndgranater utløses i dag kjemisk, elektrisk eller inneholder en tenn som er innelukket i enheten, så de trenger ikke atmosfærisk oksygen for å antennes, er vanntett og ellers mer pålitelig går av på et forhåndsinnstilt tidspunkt siden aktivering.

Kan du ha ild i verdensrommet?

Brann kan ikke starte i selve verdensrommet fordi det ikke er oksygen – eller faktisk noe annet – i et vakuum. Men innenfor romfartøyets rammer, og frigjort fra tyngdekraften, oppfører flammer seg på merkelige og vakre måter. De brenner ved kjøligere temperaturer, i ukjente former og drives av uvanlig kjemi.

Anbefalt: