Logo no.boatexistence.com

Hvem beskyttet under pida?

Innholdsfortegnelse:

Hvem beskyttet under pida?
Hvem beskyttet under pida?

Video: Hvem beskyttet under pida?

Video: Hvem beskyttet under pida?
Video: Не одалживайте эти вещи даже близким: можно попасть в беду. Народные приметы 2024, Kan
Anonim

1. Hvem er beskyttet under PIDA? Seksjon 43K i PIDA har en bredere definisjon av arbeidstaker enn andre områder av arbeidsrett. Dette betyr at beskyttelse gis til ansatte så vel som visse arbeidere, kontraktører, traineer og byråpersonell som gir en beskyttet avsløring.

Hvem er beskyttet av varslingsloven?

Det er i allmennhetens interesse at loven beskytter varslere slik at de kan si fra hvis de finner feilbehandling i en organisasjon. Som varsler er du beskyttet mot offer hvis du er: en arbeider. avsløre informasjon av riktig type ved å gi det som er kjent som en "kvalifiserende avsløring "

Hva er ikke beskyttet av PIDA?

Det er imidlertid visse typer mennesker som ikke dekkes av PIDA. Disse inkluderer de genuint selvstendig næringsdrivende, tillitsvalgte, frivillige, ikke-ledende direktører osv. Protects kampanje for sivilsamfunnet, Let's Fix UK Whistleblowing Law, har som mål å reformere PIDA og utvide omfanget av hvem som lov beskytter.

Er frivillige beskyttet under PIDA?

PIDA 1998 gjelder for "arbeidere", hvis definisjon i hovedsak betyr "ansatte". I motsetning til dette utvider direktivet gruppen av personer som kvalifiserer for beskyttelse til å omfatte aksjonærer, frivillige, entreprenører og leverandører, ikke-utøvende styremedlemmer og selvstendig næringsdrivende.

Hvem er ikke omfattet av Public Interest Disclosure Act 1988?

2. Hvem dekker det? Loven beskytter de fleste arbeidstakere i offentlig, privat og frivillig sektor. Loven gjelder ikke for genuint selvstendig næringsdrivende (annet enn i NHS), frivillige arbeidere (inkludert veldedighetsforv altere og veldedighetsfrivillige) eller etterretningstjenestene.

Anbefalt: