Logo no.boatexistence.com

Har alle insekter malpighian tubuli?

Innholdsfortegnelse:

Har alle insekter malpighian tubuli?
Har alle insekter malpighian tubuli?

Video: Har alle insekter malpighian tubuli?

Video: Har alle insekter malpighian tubuli?
Video: 中国10个烂尾建筑,最贵一个耗资6000亿人民币!你看过哪几个? 2024, Kan
Anonim

Malpighian tubuli, hos insekter, et hvilket som helst av utskillelsesorganene som ligger i bukhulen og tømmes ut i krysset mellom mellomtarm og baktarm. Hos arter som har få malpighian tubuli, er de lange og kveilede; hos arter med mange (opptil 150) tubuli er de korte.

Hvilke dyr har malpighian tubuli?

The Malpighian tubuli-systemet er en type ekskresjons- og osmoregulerende system som finnes i noen insekter, myriapoder, edderkoppdyr og tardigrader Systemet består av forgrenede tubuli som strekker seg fra fordøyelseskanalen som absorberer oppløste stoffer, vann og avfall fra den omkringliggende hemolymfen.

Har edderkopper malpighian tubuli?

Malpighian tubuli anses å være en av hovedekskresjonsorganene og osmoregulerende organer til terrestriske insekter og edderkoppdyr, spesielt edderkopper og skorpioner..

Har mygg malpighian tubuli?

Malpighian tubuli og baktarm er nyreekskresjonsvevet til mygg; de er essensielle for å opprettholde hemolymfevann og oppløste homeostase. Dessuten gir de viktige bidrag til å avgifte metabolsk avfall og xenobiotika i hemolymfen.

Hvilket organ hos mennesker ligner malpighian tubuli?

Abstrakt: Malpighian tubuli (MTs) er de viktigste osmoregulerende og utskillende organene til insekter og anses som analoge med nefridien eller nyrene, de tilsvarende organene til annelidene og virveldyrene.

Anbefalt: