Logo no.boatexistence.com

Kvalifiserer daca-mottakere for arbeidsledighet?

Innholdsfortegnelse:

Kvalifiserer daca-mottakere for arbeidsledighet?
Kvalifiserer daca-mottakere for arbeidsledighet?

Video: Kvalifiserer daca-mottakere for arbeidsledighet?

Video: Kvalifiserer daca-mottakere for arbeidsledighet?
Video: Полный обзор отеля LİMS BONA DEA BEACH HOTEL 4* Кемер Анталия Турция 2024, Kan
Anonim

I henhold til gjeldende statlige og føderale systemer, udokumenterte arbeidere er ikke kvalifisert for arbeidsledighetstrygd … Arbeidere må ha gyldig arbeidstillatelse i basisperioden, på tidspunktet de søker om ytelser, og gjennom hele perioden mottar de fordeler.

Er jeg kvalifisert for dagpenger under covid-19-pandemien?

Hver stat setter sine egne retningslinjer for kvalifisering for arbeidsledighetsforsikring, men du kvalifiserer vanligvis hvis du:

  • Er arbeidsledige uten din egen skyld. I de fleste stater betyr dette at du må ha skilt deg fra den siste jobben din på grunn av mangel på tilgjengelig arbeid.
  • Møte arbeids- og lønnskrav. Du må oppfylle statens krav til lønn opptjent eller arbeidet i løpet av en etablert tidsperiode referert til som en "basisperiode". (I de fleste stater er dette vanligvis de fire første av de siste fem fullførte kalenderkvartalene før tidspunktet da kravet ditt er innlevert.)
  • Møt eventuelle tilleggskrav fra staten. Finn detaljer om programmet til din egen delstat.

Hva slags lettelser gir CARES-loven for personer som er i ferd med å bruke vanlige dagpenger?

I henhold til CARES Act har stater lov til å forlenge arbeidsledighetstrygdene med opptil 13 uker under det nye Pandemic Emergency Unemployment Compensation-programmet (PEUC).

Er jeg kvalifisert for PUA-fordeler hvis jeg slutter i jobben min på grunn av covid-19?

Det er flere kvalifiserende omstendigheter knyttet til COVID-19 som kan gjøre en person kvalifisert for PUA, inkludert hvis personen slutter i jobben sin som et direkte resultat av COVID-19. Å slutte for å få dagpenger er ikke en av dem.

Kan selvstendig næringsdrivende kvalifisere seg for PUA-fordeler?

Stater har tillatelse til å gi Pandemic Unemployment Assistance (PUA) til personer som er selvstendig næringsdrivende, søker deltidsarbeid, eller som ellers ikke ville kvalifisere for vanlig arbeidsledighetskompensasjon.

Anbefalt: