Logo no.boatexistence.com

Hvem oppfant optimaliseringsproblemet?

Innholdsfortegnelse:

Hvem oppfant optimaliseringsproblemet?
Hvem oppfant optimaliseringsproblemet?

Video: Hvem oppfant optimaliseringsproblemet?

Video: Hvem oppfant optimaliseringsproblemet?
Video: ТАКОВ МОЙ ПУТЬ В L4D2 2024, Kan
Anonim

For problemer som inkluderer begrensninger så vel som en objektiv funksjon, ble optimalitetsbetingelsene oppdaget av den amerikanske matematikeren William Karush og andre på slutten av 1940-tallet et viktig verktøy for å gjenkjenne løsninger og for å drive oppførselen til algoritmer.

Når ble optimalisering oppfunnet?

1.1. Historisk utvikling. Optimalisering er et mye omt alt tema som lenge har vært utfordrende. Mye litteratur tyder på at konseptet med optimalisering ble brukt i 100 BC for å beregne passende avstand mellom to punkter.

Hva er hovedideen bak optimaliseringsproblemer?

Optimaliseringsproblem: Maksimering eller minimering av en funksjon i forhold til et sett, ofte representert en rekke valg tilgjengelig i en bestemt situasjon. Funksjonen gjør det mulig å sammenligne de forskjellige valgene for å avgjøre hvilke som kan være «best».

Hva er et annet navn for optimaliseringsformler?

Mathematical Optimization, også kjent som matematisk programmering, er en ekstremt kraftig preskriptiv analyseteknologi som gjør det mulig for bedrifter å løse komplekse forretningsproblemer og utnytte tilgjengelige ressurser og data bedre.

Hva er konseptet med optimalisering?

: en handling, prosess eller metodikk for å gjøre noe (som et design, et system eller en beslutning) så fullstendig perfekt, funksjonelt eller effektivt som mulig, spesifikt: matematiske prosedyrer (som å finne maksimumet av en funksjon) involvert i dette.

Anbefalt: