Logo no.boatexistence.com

Hvor kom dinosaurene fra?

Innholdsfortegnelse:

Hvor kom dinosaurene fra?
Hvor kom dinosaurene fra?

Video: Hvor kom dinosaurene fra?

Video: Hvor kom dinosaurene fra?
Video: Her er Dinosaurene 🦕 Dinosaurer for barn på norsk | HeyKids - Norske barnesanger 2024, Kan
Anonim

Resultatet: De tidligste dinosaurene oppsto og divergerte i det som nå er Sør-Amerika før de dro over hele kloden for mer enn 220 millioner år siden da kontinentene ble samlet til en gigantisk landmasse k alt Pangea.

Hvor har dinosaurene utviklet seg fra?

Dinosaurer er en type krypdyr, og de utviklet seg fra en annen gruppe reptiler k alt 'dinosauromorfer' for rundt 250 millioner år siden. Dinosauromorfene var små og ydmyke dyr, og de så ikke ut som T.

Hva forårsaket dinosaurene?

Bevis tyder på at en asteroide-nedslag var hovedårsaken. Vulkanutbrudd som forårsaket store klimaendringer kan også ha vært involvert, sammen med mer gradvise endringer i jordens klima som skjedde over millioner av år.

Oppstod mennesker dinosaurer?

Nei! Etter at dinosaurene døde ut, gikk det nesten 65 millioner år før folk dukket opp på jorden. Små pattedyr (inkludert primater på størrelse med spissmus) var imidlertid i live på dinosaurenes tid.

Hvor bodde dinosaurene på jorden?

Et enkelt svar på det spørsmålet er at dinosaurer levde over hele jorden De levde i Nord-Amerika, Sør-Amerika, Australia, Europa, Asia, Afrika og til og med Antarktis. De levde på bakken, i himmelen og i havet. Omtrent alle beboelige hjørner av planeten hadde dinosaurer.

Anbefalt: