Logo no.boatexistence.com

Hvor vokser kaprifol best?

Innholdsfortegnelse:

Hvor vokser kaprifol best?
Hvor vokser kaprifol best?

Video: Hvor vokser kaprifol best?

Video: Hvor vokser kaprifol best?
Video: Где лучше растут корни орхидеи? Лучший грунт для орхидей - кора или керамзит? 2024, Kan
Anonim

Velg et sted med fuktig, godt drenert jord hvor kaprifolplanten din vil få full sol. Selv om kaprifol ikke har noe imot litt skygge, vil de blomstre kraftigere på et solrikt sted.

Hvor liker kaprifol å vokse?

Druk klatrende kaprifol i fuktig, men veldrenert jord i halvskygge, ideelt med røttene i skygge, men stilkene i sol, for eksempel ved bunnen av en vest- mot vegg eller gjerde. Gi dem en solid ramme å klatre opp, for eksempel et espalier eller trådramme.

Hvorfor er kaprifol dårlig?

Invasive kaprifolranker, som ikke er hjemmehørende, kan utkonkurrere innfødte planter om næringsstoffer, luft, sollys og fuktighet. Vinrankene kan klatre over bakken og klatre opp prydplanter, små trær og busker, kvele dem, kutte av vannforsyningen eller stoppe fri flyt av saft i prosessen.

Hvor vokser kaprifol i USA?

De fleste innfødte kaprifolene er hjemmehørende i den østlige delen av USA, men i dag finnes de over hele landet. Trompetkaprifolen (Lonicera sempervirens) er hjemmehørende på østkysten av USA. Den er hardfør i USDA-sonene 4 til 9, og er verdsatt for sine skarlagenrøde, trompetformede blomster.

Vokser kaprifol opp eller ned?

Plant klatrende kaprifol for å vokse opp en lysthus, espalier, vegg eller pergola. Vintråden vil derfor trenge noe å vikle rundt, for eksempel en stang, stolpe eller ståltråd. Du kan også dyrke klatrende kaprifol ned en bredd eller fjellvegg, og la den også fosse nedover skråningen.

Anbefalt: