Logo no.boatexistence.com

Bør du innavlede hunder?

Innholdsfortegnelse:

Bør du innavlede hunder?
Bør du innavlede hunder?

Video: Bør du innavlede hunder?

Video: Bør du innavlede hunder?
Video: Should I Breed My Dog...or will it be a DISASTER?! - Dog Health Vet Advice 2024, Juli
Anonim

Innavl hos hunder har reelle konsekvenser. Forskning i Boyko Lab har vist at en 10 % økning i innavl kan føre til 6 % reduksjon i voksenstørrelse (dårlig vekst) og seks til ti måneders reduksjon i levetid. Redusert kullstørrelse og fruktbarhet er også sannsynlig.

Er innavlede hunder dårlige?

Innavl setter hunder i fare for fødselsskader og genetisk arvelige helseproblemer. … Recessive genetiske varianter har bare uheldige helseeffekter som døvhet når en person bærer på to defekte kopier av genet.

Hva er bivirkningene av innavlshunder?

Andre negative effekter av innavl dokumentert inkluderer redusert immunsystemfunksjon, redusert levedyktighet, redusert reproduksjonsevne og tap av genetisk mangfold (dvs.e. reduksjon i genetisk variasjon). Samlet er disse uheldige effektene av innavl kjent som innavlsdepresjon.

Hvor mye innavl er OK hos hunder?

Innavlsnivåer på 5-10% vil ha beskjedne skadelige effekter på avkommet. Innavlsnivåer over 10 % vil ha betydelige effekter ikke bare på kvaliteten på avkommet, men det vil også være skadelige effekter på rasen.

Er det ille å avle hundesøsken?

I de fleste tilfeller, anses det generelt som farlig å avle opp bror- og søsterhunder sammen på grunn av risikoen for langsiktige helsekomplikasjoner … Likevel anbefales det at hunder avlet ikke deler samme foreldre eller forfedre i en firegenerasjons stamtavle.

Anbefalt: