Logo no.boatexistence.com

Hvorfor er trapesregel bedre?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor er trapesregel bedre?
Hvorfor er trapesregel bedre?

Video: Hvorfor er trapesregel bedre?

Video: Hvorfor er trapesregel bedre?
Video: Trapezoid Rule Theory & Intuition | Numerical Methods 2024, Kan
Anonim

Den trapesformede regelen er gjennomsnittet av venstre og høyre summer, og gir vanligvis en bedre tilnærming enn begge gjør individuelt Simpsons regel bruker intervaller toppet med parabler for å tilnærme arealet; derfor gir den det nøyaktige arealet under kvadratiske funksjoner.

Hvorfor er trapesregel viktig?

Trapesformet regel er mest brukt for å evaluere arealet under kurvene Dette er mulig hvis vi deler det totale arealet i mindre trapeser i stedet for å bruke rektangler. Trapesregelintegrasjonen beregner faktisk arealet ved å tilnærme arealet under grafen til en funksjon som en trapes.

Hvorfor er trapesregelen mindre nøyaktig?

Den trapesformede regelen er ikke like nøyaktig som Simpsons regel når den underliggende funksjonen er jevn, fordi Simpsons regel bruker kvadratiske tilnærminger i stedet for lineære tilnærminger. Formelen er vanligvis gitt i tilfellet med et oddetall med like fordelte punkter.

Er trapesregel mer nøyaktig enn Simpson-regel?

Simpsons regel er en metode for numerisk integrasjon som er en god del mer nøyaktig enn trapesregelen, og bør alltid brukes før du prøver noe mer avansert.

Hvilken er mer nøyaktig trapesregel eller midtpunkt?

(13) Midtpunktregelen er alltid mer nøyaktig enn trapesregelen … Lag for eksempel en funksjon som er lineær bortsett fra at den har smale pigger ved midtpunktene til de oppdelte intervallene. Da vil de tilnærmede rektanglene for midtpunktsregelen stige opp til nivået til toppene, og være et stort overestimat.

Anbefalt: