Logo no.boatexistence.com

Hva forårsaker fysodermi brun flekk?

Innholdsfortegnelse:

Hva forårsaker fysodermi brun flekk?
Hva forårsaker fysodermi brun flekk?

Video: Hva forårsaker fysodermi brun flekk?

Video: Hva forårsaker fysodermi brun flekk?
Video: Physoderma brown spot 2024, Juli
Anonim

Physoderma brun flekk er forårsaket av chytridiomycete-soppen, Physoderma maydis (syn. P. zeae-maydis), som er nært beslektet med oomycete eller vannmuggsopp, f.eks. som dunmugg. Denne sykdommen er vanligvis en sjelden, mindre sykdom i mais som vi observerer de fleste årene i lav grad i Nebraska.

Hva er Physoderma brun flekk?

Physodermi brun flekk er en mindre sykdom som finnes i de fleste områder der mais dyrkes og sykdommens bladsykefase påvirker sjelden avlingen. Tallrike små, runde, lilla lesjoner på blader, bladmidterribben, bladskjeder eller skallblader er de typiske symptomene.

Hvorfor er det brune flekker på maisen min?

Physoderma brun flekk er forårsaket av soppen Physoderma maydis Symptomer på Physoderma brun flekk vises vanligvis på bladene midt på baldakinen. Bladlesjonene er mange, svært små (omtrent ¼ tomme i diameter), runde til ovale, gulaktige til brune i fargen, og forekommer vanligvis i brede bånd over bladet.

Hva forårsaker antraknoseråte?

Anthracnose stilkråte, forårsaket av soppen Colletotrichum graminicola, har økt i økonomisk betydning, og er nå en av de vanligste stilkråtene i Indiana. Anthracnose stilkråte er forårsaket av den samme soppen som forårsaker antraknosebladskimmel.

Hva er brun flekk av ris?

Brun flekk er forårsaket av soppen Cochliobolus miyabeanus Også k alt Helminthosporium-bladflekk, er det en av de mest utbredte rissykdommene i Louisiana. Når C. miyabeanus angriper risplantene ved fremvekst, forårsaker den resulterende frøplanten sparsomme eller utilstrekkelige bestander og svekkede planter (Figur 1).

Anbefalt: