Logo no.boatexistence.com

Hva er forskjellen mellom en føflekk og en spissmus?

Innholdsfortegnelse:

Hva er forskjellen mellom en føflekk og en spissmus?
Hva er forskjellen mellom en føflekk og en spissmus?

Video: Hva er forskjellen mellom en føflekk og en spissmus?

Video: Hva er forskjellen mellom en føflekk og en spissmus?
Video: Lecture 75 The Evolution of Shrews and Moles 2024, Kan
Anonim

En føflekk har en spiss snute, forstørrede forføtter og øyne og ører så små at de ikke er synlige. … Og til slutt, en spissmus har en spiss snute, men i motsetning til føflekken, er en spissmuss fremre føtter ikke forstørret Også en spissmuss øyne er små, men de er synlige hos de fleste arter.

Hvordan kan du skille en spissmus fra en føflekk?

Spesmus er mye mindre enn føflekker (3 til 4 tommer i kroppslengde) og er muselignende i utseende med en lang, spiss snute, en kort tett pelspels og små øyne. Spisser lager ikke overflatetunneler, men kan beite i rullebaner eller tunneler til andre små pattedyr.

Burer spissmus som føflekker?

Spesmus har en spiss snute, med mindre forføtter. Shrew: Eksempler på spissmus, som ofte gjenbruker tunneler med smus og føflekker. Spissmus vil gjenbruke tunnelene laget av føflekker og muldyr og vil også av og til invadere bygninger.

Hvordan ser føflekk og spissmus ut?

spissmus og føflekk-utseende

Både føflekker og spissmus har mørk pels, avrundede kropper og lange, spisse snuter Føflekker har imidlertid en tendens til å være større enn spissmus og spissmus. har store forføtter som vender utover for å gjøre gravingen lettere. Ørene og øynene deres er små og ofte ikke synlige gjennom pelsen.

Ser en føflekk ut som en mus?

Hvis du ser nøye på korthalet spissmus, føflekker og volum, likner de ikke på mus, som har store, fremtredende øyne, store ører og haler ca. like lenge som kroppene deres. Våre to vanlige arter er hvitfotmus og hjortemus. … Føflekk? (Store skuldre, klør og en lengre hale.)

Anbefalt: