Logo no.boatexistence.com

Kan vi lage nestede klasser i c++?

Innholdsfortegnelse:

Kan vi lage nestede klasser i c++?
Kan vi lage nestede klasser i c++?

Video: Kan vi lage nestede klasser i c++?

Video: Kan vi lage nestede klasser i c++?
Video: C Programming Full Course for free 🕹️ 2024, Juli
Anonim

En erklæring fra en klasse/struktur eller fagforening kan vises innenfor en annen klasse. Slik erklæring erklærer en nestet klasse.

Kan vi lage nestede klasse i C Plus Plus?

Nestede klasser i C++

Den nestede klassen er også medlem variabelen i den omsluttende klassen og har samme tilgangsrettigheter som de andre medlemmene. Imidlertid har medlemsfunksjonene til den omsluttende klassen ingen spesiell tilgang til medlemmene av en nestet klasse. Et program som viser nestede klasser i C++ er som følger.

Kan vi opprette en nestet klasse?

I Java er det mulig å definere en klasse innenfor en annen klasse, slike klasser er kjent som nestede klasser. De lar deg logisk gruppere klasser som bare brukes på ett sted, og dermed øker dette bruken av innkapsling, og skaper mer lesbar og vedlikeholdbar kode.

Kan vi lage nestede klasser i C++ ja eller nei?

Yes, du kan la ytre lage så mange instansuavhengige instanser (f.eks. som statiske medlemmer eller lokale variabler i statiske medlemsfunksjoner) av indre som du vil.

Er nestede klasser lovlige?

Omfanget til en nestet klasse er avgrenset av dens omsluttende klasse. … Men den omsluttende klassen kan ikke få tilgang til medlemmene av den nestede klassen. En nestet klasse er dens omsluttende klassemedlem. En nested klasse kan erklæres offentlig, privat, beskyttet eller pakkeprivat.